Mit personlige bibliotekssystem

Selvom jeg ikke er den store medie-pusher, kan jeg ikke altid helt holde styr på, hvem der har lånt mine private bøger, cd'er og dvd'er. Derfor pusler jeg med tanken om at bygge mit eget personlige bibliotekssystem, som skal kunne hjælpe mig med den slags.

Ideen består af noget web 2.0 hejs a la en kombination af Librarything, Shelfari og Bookmooch. Altså et site, hvor man dels kan registrere sin samling, fylde den med metadata, vise den til andre, låne ud og ikke mindst holde styr på, hvem man har lånt ud til. Og så skal den naturligvis ikke være begrænset til bøger.

For at undgå redundans, når brugerne i sådan et system opbygger deres personlige samlinger, kunne man trække på en central bibliografisk database. Sådan en database kunne måske trække på data fra nationalbibliografien, Library of Congress og Amazon.com. (Andre forslag til datakilder?)

Nu er jeg desværre ikke nogen stor programmør-haj. Men den største hurdle: Jeg har slet ikke tid. 

Måske er det en opgave for Bibliotekr