Safari 3 – nu til Windows

Safari ikonApple har lanceret Macintosh-browseren Safari i en betaudgave til Windows folket. Det er rigtig godt nyt for udviklere, for når man udvikler på Windows-platform, kan det være vanskeligt at vide, hvordan tingene tager sig ud på en Mac. Det skulle der altså være råd for nu, for Safari 3 til Windows skulle rendere html og css som den gør på en Mac. Jeg har dog bemærket, at der er noget tekst på visse sider, den nægter at vise. Hvori den fejl består, vil jeg ikke kloge i.

Safari kommer komplet med Mac OS X udseende (look-alike børstet stål, glas-scrollbars og formular kontrol), Mac OS X system skrifttypen Lucida Grande og den samme tekst anti-aliasering som findes i Mac OS X. Teksten står med denne anti-aliasering efter min mening noget klarere i Safari, end den gør i med Microsofts Cleartype anti-aliasering i Internet Explorer 7.

Hvis du vil prøve browseren, kan du hente Safari 3 Public Beta til Windows her