Snitterne i maskinen

Følgende beretning illustrerer mine evner i et køkken: Jeg hjælper Kathrine med at forberede æblekagen til eftermiddagens gæster, der skal piskes flødeskum, da jeg kommer i karambolage med håndmixeren.

En indstilling på maskinen, markeret med et P, jeg hidtil har overset, skal naturligvis afprøves, nysgerrig som jeg er. Hvad gør mon dette P?

Det finder jeg snart ud af, da jeg i min iver har glemt at flytte fingrene fra piskerisene, som straks begynder at snurre. Jeg får selvfølgelig fingrene i klemme, men er hurtig til at slå indstillingen den modsatte vej for at slå maskineriet fra. Mixeren kvitterer omgående ved at sende mine fingre den modsatte vej igennem piskerisene, inden jeg får opdaget, at indstillingen nu står på 1.

Behøver jeg at fortælle, at det lykkedes at få slukket for maskineriet? Bare rolig, jeg har ikke brækket noget. Så meget for køkkenteknologi.