Paint.NET for fattige billedbehandlere

Paint.NET logoBåde private og professionelle har af og til brug for et billedbehandlingsprogram i disse digitale fototider. Adobe Photoshop er kongen i den sammenhæng, men den koster spidsen af en jetjager. Paint Shop Pro er et godt alternativ, men den koster også, især hvis man skal bruge mange licenser.

Men der er gratis alternativer. Paint.NET er tænkt som en gratis afløser for det i Windows integrerede (og i øvrigt ganske elendige) Paint. Programmet er ikke helt så avanceret som Photoshop, men har mange af de samme funktioner. Det skulle være tilstrækkeligt til amatører og semi-professionelle, der har brug for at udføre lettere billedbehandlingsopgaver. Og så har det en ganske udmærket brugergrænseflade.

Der er mulighed for at downloade sprogfiler til programmet, så det kan også tale dansk. Fik jeg nævnt, at det er gratis?

Du kan hente Paint.NET her.