Paint.NET for fattige billedbehandlere

Paint.NET logoBåde private og professionelle har af og til brug for et billedbehandlingsprogram i disse digitale fototider. Adobe Photoshop er kongen i den sammenhæng, men den koster spidsen af en jetjager. Paint Shop Pro er et godt alternativ, men den koster også, især hvis man skal bruge mange licenser.

Men der er gratis alternativer. Paint.NET er tænkt som en gratis afløser for det i Windows integrerede (og i øvrigt ganske elendige) Paint. Programmet er ikke helt så avanceret som Photoshop, men har mange af de samme funktioner. Det skulle være tilstrækkeligt til amatører og semi-professionelle, der har brug for at udføre lettere billedbehandlingsopgaver. Og så har det en ganske udmærket brugergrænseflade.

Der er mulighed for at downloade sprogfiler til programmet, så det kan også tale dansk. Fik jeg nævnt, at det er gratis?

Du kan hente Paint.NET her.

12 kommentarer til “Paint.NET for fattige billedbehandlere”

 1. Tak for tippet, Bech.

  Hvis man har bare en smule penge, kan jeg anbefale Photoshop Elements. Det koster en brøkdel af det fulde Photoshop CS. Det kan stor set de samme ting og er mere brugervenligt.

  Svar
 2. Hej Finn
  Ja, jeg synes Aviary er et rigtig interessant tiltag. Men jeg må indrømme at jeg bliver ved med at vende tilbage til Photoshop. Især fordi det er den, jeg kender bedst og endnu ikke rigtig har orket at kaste mig over at lære et alternativ tilstrækkeligt tilbundsgående.

  Svar
  • Hej Preben
   Det ser ikke ud til at danske oversættere af Paint.net er specielt aktive. Jeg fandt dog lige en oversættelse + vejledning til installation her:
   http://www.aigis.dk/tmp/pn_da.html

   Jeg har ikke prøvet det af, dog, for siden jeg skrev dette indlæg, er jeg skiftet til mac og bruger i øvrigt overvejende Photoshop. Men giv endelig lyd, hvis det virker.

   Svar

Skriv en kommentar