Endnu en pinlig DDELibraWeb oplevelse

Jeg skrankepaver den i udlånet, da der kommer en bruger hen og spørger, om han kan se en oversigt over DVD film på bibliotekets hjemmeside. Jeg svarer “sådan en liste har vi desværre ikke, men man kan slå DVD film op i vores biblioteksbase”. Kækt viser jeg basen til brugeren, klikker ind på “Avanceret”, vælger “DVD video” i menuen “Medie” og klikker “Søg”…

…Og der knækker filmen så.

Jeg havde jo egentlig forventet at få en pæn liste over DVD film, når jeg nu havde sat en søgning igang på “DVD video”. I stedet fik jeg en blandet landhandel i stil med dette.

Så sidder man der og ligner en lallende idiot.

Nu havde det jo hjulpet en del, hvis jeg f.eks. havde sorteret musikmaterialer fra. Men man kan næppe forvente, at brugerne forstår eller kan udføre sådan en afgrænsning. Da slet ikke, hvis den afhænger af et obskurt kodesprog (CCL). Det bliver ganske enkelt for komplekst.

Således endnu en opfordring til Axiell og DDELibra brugergruppen om at se at få bygget nogle algoritmer ind i DDELibraWeb, så det bliver muligt at få et nogenlunde relevant resultat. Exact match er bare ikke godt nok. OPAC’en er til for brugernes skyld, ikke bibliotekarernes.

En kommentar til “Endnu en pinlig DDELibraWeb oplevelse”

Skriv en kommentar