CSS tilretning til Internet Explorer 7

Internet Explorer 7 bliver snart en realitet. I hvert fald tidligst, når Windows Vista rulles ud i starten af 2007. Det kan komme til at give problemer for webdesignere og andet godtfolk, der roder med CSS.

Hidtil har vi skullet trækkes med Internet Explorer versioner, hvor det kunne være nødvendigt med en masse hacks og work-arounds i CSS’en, for at det kunne lade sig gøre at få tingene til at tage sig rigtigt ud. Men IE 7 er ikke glad for den slags fiksfakserier, og sætter en effektiv stopper for dem. Således kan det blive nødvendigt at skrive sine style sheets helt om. Det har Dave Shea (ham med CSS Zen Garden) skrevet en interessant artikel om på Vitamin; “Stop Hacking, or be Stopped”.

Jeg har lige installeret IE 7 Beta 2 og fået kigget mine sites igennem med den, og det ser gudskelov ud til, at jeg slipper for det store omskrivningsarbejde. Til gengæld har installationen af IE 7 Beta 2 skrottet min IE 6. Så nu kan jeg ikke teste mine designs i IE 6 længere.

Det vil selvsagt kunne give problemer, for det er jo ikke nødvendigvis alle, der skifter browserversion, bare fordi man kan. Således er der stadig en del, der ikke har fået skiftet fra Internet Explorer version 5.01 og 5.5 til version 6.

Engang kunne man køre flere forskellige version af Internet Explorer på én gang, således at webdesigns kunne testes til brug i ældre browserversioner. Det finder man en glimrende løsning på i artiklen “Multiple Explorers”. Men det var under IE 6.

Så nu leder jeg efter en lignende løsning til IE 7, ellers kan det blive temmelig bøvlet at designe bagudkompatibelt.