Nøleri med instant messengers i bibliotekerne

Forleden skrev E-klumme om et svensk pilotprojekt om brug af instant messengers som kommunikationsværktøj i bibliotekerne. Og, havde jeg nær sagt, det var da også på tide at få taget hul på den byld. Også i de danske biblioteker. Instant messengers har været på banen i en evighed i “internet-tid”. Jeg oprettede f.eks. min ICQ konto for lige knap 10 år siden.

Det er som om at alt skal gøres til store projekter i de danske biblioteker. Ingen implementering uden forudgående teoretiske formuleringer og lange projektafhandlinger og afrapportering til Biblioteksstyrelsen og hist op og kom herned. For meget snak og for lidt handling.

Snakken om instant messengers illustrerer det meget godt. Man begynder at tage emnet op nu, fordi en række biblioteker henne i USA endelig har taget teknologien til sig. Men hvor svært kan det være at gøre noget ved det? Smid Trillian på pc’erne i udlånet og lad vagthavende tage sig af det. Trillian og Meebo giver endda mulighed for at være på flere IM netværk på én gang. Meebo skal ikke engang installeres. Hvor meget mere forstyrrende end telefoner og e-mail kan det være?

Der burde være kommet gang i det her for mindst fem år siden.