Webbaserede bogmærker på speed? Ma.gnolia.com

Ma.gnolia logoDel.icio.us er efterhånden en velkendt bogmærketjeneste, der tilbyder at ordne dine bogmærker efter emneord (tags), dele bogmærker med andre og xml feeds for hver af dine emnekategorier. Men nu får Del.icio.us kamp til stregen.

Nu er Ma.gnolia.com nemlig klar til betatest, og der slippes brugere ind i små hold ad gangen. Jeg har stået i kø et stykke tid, men er nu blevet sluppet ind. Ma.gnolia holder ligesom Del.icio.us styr på dine bogmærker. Men Ma.gnolia har en noget mere forståelig og veldesignet brugergrænseflade, og gør om muligt mere ud af de sociale funktioner.

I Ma.gnolia har man således mulighed for at oprette og melde sig ind i grupper indenfor forskellige emneområder samt tilføje andre brugere til en kontaktliste. Til hvert enkelt bogmærke har man, foruden de velkendte emneord (tags) og beskrivelser, mulighed for at give en karakter fra 1 – 5 stjerner. Derudover gør Ma.gnolia en del ud af tag-clouds, klynger af emneord, således at man får en fin grafisk fremstilling af, hvilke emneord, man oftest har “klistret” på et bogmærke. Der er selvfølgelig også en hel generel tag-cloud samt for hver gruppe, man er medlem af. Og så gør Ma.gnolia selvfølgelig også brug af XML feeds.

Skulle du få lyst til at prøve Ma.gnolia, men er ked af at skulle klippe og kopiere alle dine bogmærker fra Del.icio.us, findes der et lille script til Greasemonkey, så dine bogmærker nemt kan importeres. Del.icio.us to Ma.gnolia scriptet kan hentes her.

Ma.gnolia skal nok blive et interessant bekendtskab. Du kan melde dig som betatester på Ma.gnolia.com.

En kommentar til “Webbaserede bogmærker på speed? Ma.gnolia.com”

  1. Given your interest in social bookmarking, we have been developing a new social annotation service with lots of advanced features at Diigo (www.diigo.com). I would like to invite you to try it out. We?d appreciate your participation and feedback.

    Thanks.

    Maggie

    Svar

Skriv en kommentar