XML feeds: Hvilket ikon skal man kigge efter?

Sådan ser et feed ikon udHvis du surfer lidt rundt mellem de mange weblogs, kender du dem sikkert; de mange forskellige afskygninger af fortrinsvis orange ikoner med teksten RSS eller XML. Ikoner der skal indikere, at dette site tilbyder et nyhedsfeed.

Nu begynder der imidlertid at dukke en de facto standard op på udseendet af disse ikoner. Ifølge et indlæg på Microsoft Team RSS Blog, vil Internet Explorer 7 og Outlook 12 komme til at vise et ikon som, hvis ikke det er magen til, i hvert fald meget ligner det, Firefox browseren viser, når der er knyttet et nyhedsfeed til en given webside.

Det har webdesigneren Matt Brett ladet sig inspirere af, og tilbyder således en pakke med grafikfiler, som webdesignere, bloggere m.fl. kan downloade kvit og frit og bruge som indikation på XML feeds på deres websites.

Pakken indeholder grafikfiler i gif, png og jpg formater i forskellige størrelser, som er nemme at smide på websiden uden at man skal gøre noget forarbejde. Men er man lidt mere en grafik-haj og har lyst til at pille-rode-rage med filerne, er der også Photoshop og Illustrator filer med i pakken.

Har du lyst til at hjælpe med at etablere de nye ikoner som standard, kan du hente pakken på Feedicons.com.